fbpx

Unelmien Kaisaniemi – paraatipaikan potentiaali käyttöön!

Julkaistu:

Kaisaniemi on ihana ja samalla välillä turvaton. Mutta potentiaalia löytyy! Teimme krunalaisten ehdokaskollegojen kanssa kyselyn Kaisaniemen kehittämisestä ja saimme ilahduttavasti reilussa viikossa 76 vastausta lähialueiden asukkailta!

Vapaavastauksissa korostuivat puiston turvallisuus ja sen lisääminen elävöittämällä koko puistoa käyttöä ja kävijöitä lisäämällä.  Puistomaisuus, siisteys ja turvallisuus keskeisiä kehittämiskohteita, mutta myös ravintolapalveluita, tapahtumia ja urheilua toivottiin tasaisesti enemmän tuomaan elämää myös iltaisin ja kesäsesongin ulkopuolella.

Urheilutoiminta sai useita mainintoja, myös seuratasolla. Etenkin lasten harrastus- ja liikuntamahdollisuuksien lisäämisen tarve korostui, eräs vastaaja huomautti, että kruununhakalaisilla ja lähistön lapsilla ei ole yhtään jalkapallomaalia käytössään. Toinen vastaaja kiteytti avaimen elävöittämiseen olevan urheiluseuratoiminnan, jonka ympärille voisi rakentaa ravintolaa ja kahvilaa. Ohjatut treenit toisivat puistoon elämää myös sateisena lokakuun iltana.

Tapahtumien osalta monet toivoivat pieniä tapahtumia isojen massatapahtumien sijaan. Vastaajat ehdottivat ulkoilmaleffoja ja pienempiä musiikkitapahtumia. Tärkeä huomio on, että urheiluinfran (tekonurmi, laidalliset kentät) lisääminen voi rajoittaa jatkossa massatapahtumien järjestämistä, joten Kaisaniemessä voisi keskittyä enemmän pienempiin tapahtumiin. Erityismaininnan mahtavasta ideasta yhteislaulutilaisuudelle – miten olisi ”Allsång på Cajsan”! Toiminnan järjestäminen iltaisin toisi myös kaivattua elämää ja lisäisi palveluja.

Tulen valituksi tai en, niin tätä hanketta seuraan. Seuraavaksi terveiset lähtevät kaupungin puistovastaavalle ja Kaisaniemestä vastaavalle kaupunkisuunnittelutiimille. Valtuutettuna lupaan tehdä aloitteita ja seurata puiston kehittymistä. Kaikki ideat eivät vaadi suurta rahaa kaupunkilaisilta, vaan voitaisiin järjestää yhteistyössä urheiluseurojen ja yrittäjien kanssa ja sponsorien avulla.

Tässä vielä linkki tuloksiin.

https://drive.google.com/file/d/1oc49CuVXzrKEV5FS-k17jR2hdw5KSwCs/preview

Lisää julkaisuja

28.5.2021

Teinit kotona muistuttavat, miksi politiikkaa tehdään. Vastaukseni lukiolaisten kysymykseen mielenterveydestä.

Kolme lukiolaista lähetti kysymyksen, pitäisikö palkata lisää koulupsykologeja. Tässä vastaukseni.

15.5.2021

Miksi vaalikoneissa ei kysytä yrittäjyydestä?

Ehdokkaana saa vastailla vaalikoneiseen, ja siellä on aina samat turhautumisen aiheet. Kysytään paljon sellaista, mikä ei kuulu edes kaupungille ja

14.5.2021

Julkiset hankinnat – kun Stadi shoppailee

Helsingin ostoilla potkua pk-sektorille   Helsingin ostot eivät ole nappikauppaa. Kokonaishankinnat ovat yhteensä 4 miljardia euroa vuosittain ja tällä summalla