fbpx

Miksi vaalikoneissa ei kysytä yrittäjyydestä?

Julkaistu:

Ehdokkaana saa vastailla vaalikoneiseen, ja siellä on aina samat turhautumisen aiheet. Kysytään paljon sellaista, mikä ei kuulu edes kaupungille ja jätetään kysymättä keskeisistä asioista. Lukuun ottamatta sote-palvelun ulkoistamiskysymyksiä, muuten ei juuri elinkeinoista tai yrittämisestä puhuttu. Vaalikoneissa olisi voinut kysyä vaikka mitä, kuten kysymys/vastausehdotukseni alla. Ei ole sen vaikeampaa.

Helsingin tulee kannustaa yrittäjyyteen myös pienten lasten vanhempia.

”Täysin samaa mieltä” vastaisin vaalikoneessa tähän kysymykseen. Yksi yrittäjyyteen liittyvistä haasteista on pikkulapsiperheajan ja yrittäjyyden yhdistäminen. Onko kaupungilla tarjolla esimerkiksi vuoropäiväkoteja yrittäjäperheille? Yrittäjä työskentelee usein asiakkaista riippuvaisena ja työajat ovat epäsäännöllisiä kuten vuorotyöläisillä. Otetaan huomioon yrittäjät ihmisinä ja perheellisinä, kannustetaan yrittäjyyteen kaikissa elämänvaiheissa.

Helsingin tulee arvioida päätösten vaikutus yrittäjiin.

”Täysin samaa mieltä”, jälleen. Yrittäjä on oman alueensa asiantuntija. Yritysvaikutusten arviointi tulisi olla systemaattinen osa päätöksentekoa. Tämä tarkoittaa yksinkertaisesti paikallisiin yrittäjiin yhteydenpitoa. Yrittäjät osaavat sanoa, vaikuttaako kaavapäätös tai liikennejärjestely paikallisiin yrityksiin. Tai miten vaikka palvelujen sijoittaminen saisi ihmiset jäämään kaupunginosiin ja käyttämään paikallisia palveluja. Kysyminen ei muuten maksa juuri mitään muuta kuin virkamiehen työajan!

Kuten sanotaan – saa tehdä!

Lisää julkaisuja

28.5.2021

Teinit kotona muistuttavat, miksi politiikkaa tehdään. Vastaukseni lukiolaisten kysymykseen mielenterveydestä.

Kolme lukiolaista lähetti kysymyksen, pitäisikö palkata lisää koulupsykologeja. Tässä vastaukseni.

25.5.2021

Unelmien Kaisaniemi – paraatipaikan potentiaali käyttöön!

Kaisaniemi on ihana ja samalla välillä turvaton. Mutta potentiaalia löytyy! Teimme krunalaisten ehdokaskollegojen kanssa kyselyn Kaisaniemen kehittämisestä ja saimme ilahduttavasti

14.5.2021

Julkiset hankinnat – kun Stadi shoppailee

Helsingin ostoilla potkua pk-sektorille   Helsingin ostot eivät ole nappikauppaa. Kokonaishankinnat ovat yhteensä 4 miljardia euroa vuosittain ja tällä summalla