fbpx

Mitä tarkoitan sinivihreydellä?

Julkaistu:

Asiaa sloganin takaa

Sinivihreä kokoomuslainen ja markkinataloutta kannattava kuntavaaliehdokas Helsingissä? Tämä ei ole liian hyvää ollakseen totta. Näin kirjoitin Facebook-päivitykseen poliitikkosivulleni.

Kun sanon olevani sinivihreä, se herättää monenlaisia mielikuvia. Tarkoitan yksinkertaisesti tätä: ympäristöhaasteiden ratkaiseminen on ensisijaista, ja uskon markkinatalouteen ja talouskasvuun sen keinoina. Talouskasvu ja ympäristö eivät ole toistensa vihollisia. Joka muuta väittää, ei ymmärrä taloudesta tai tunnusta tosiasioita.

Hukumme tavaraan. Nytkö pitäisi kasvaa kasvun vuoksi? Talouskasvua painottavaa taloustiedettä on arvosteltu siitä, että se johtaa kulutuksen korostumiseen yhteiskunnassa ja lisääntyneisiin päästöihin. Tämän ei tarvitse olla niin yksioikoista. Hyvinvoinnin kasvumekaniikka nojaa ensisijaisesti tuottavuuden, ei tavaramäärän kasvuun. Teemme paremmin, paremmalla teknologialla.

Ympäristökriisin hoitaminen vaatii talouskasvua, mutta sen ei saa tarkoittaa pelkkää tavaramäärän kasvua. Tuottavuus ja palvelut!

Myös ympäristön kannalta tuottavuuden kasvu on olennaista. Kasvu mahdollista strategiset investoinnit ympäristöä säästävään teknologiaan ja yritykset voivat palkata tekijöitä. Mikäli taas kasvua ei ole, työttömyys lisääntyy ja ympäristölle paremmat tavat jäävät innovoimatta yrityksissä. Ilman talouskasvua saamme tuskin pidettyä nykyisen elintason ja ympäristöinvestoinnit jäävät tekemättä.

Keskitytään olennaiseen niin taloudessa kuin ympäristössä. Ei tuhlausta, ei sähläystä.

Lisää julkaisuja

28.5.2021

Teinit kotona muistuttavat, miksi politiikkaa tehdään. Vastaukseni lukiolaisten kysymykseen mielenterveydestä.

Kolme lukiolaista lähetti kysymyksen, pitäisikö palkata lisää koulupsykologeja. Tässä vastaukseni.

25.5.2021

Unelmien Kaisaniemi – paraatipaikan potentiaali käyttöön!

Kaisaniemi on ihana ja samalla välillä turvaton. Mutta potentiaalia löytyy! Teimme krunalaisten ehdokaskollegojen kanssa kyselyn Kaisaniemen kehittämisestä ja saimme ilahduttavasti

15.5.2021

Miksi vaalikoneissa ei kysytä yrittäjyydestä?

Ehdokkaana saa vastailla vaalikoneiseen, ja siellä on aina samat turhautumisen aiheet. Kysytään paljon sellaista, mikä ei kuulu edes kaupungille ja